فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال هشتم شماره 4 (پیاپی 46، اردیبهشت 1382)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال هشتم شماره 4 (پیاپی 46، اردیبهشت 1382)

  • 140 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/03/17
  • تعداد عناوین: 21
|
  • سامان دهی اریتمی شایع: بخش نخست؛ اریتمی های فوق بطنی
    صفحه 477
    طپش قلب یکی از علایم شایع مراجعه بیماران به پزشک است. عامل طپش قلب که در اکثر موارد خوش خیم و قابل کنترل و درمان می باشد به دو دسته مهم تقسیم می شود: آریتمی های فوق بطن و بطنی.
  • سندرم های بدون بالا رفتن قطعه ST
    صفحه 485
    بیماری آنژین ناپایدار یا سندرم بدون بالا رفتن قطعه ST بسیار شایع است و تشخیص و درمان به موقع آن از مرگ و میر ناشی از این بیماری ها می کاهد.
    کلیدواژگان: سامان دهی دارویی، رویکرد محافظه کارانه در مقابله روش تهاجمی زودهنگام
  • آیا درمان ترومبولیتیک برای آمبولی ریه موثر است؟
    صفحه 496
    آمبولی ریه اختلالی است که با موربیدیتی و مرگ و میر قابل توجهی همراه می باشد. نارسایی قلب راست و آمبولی مکرر ریه , عمده ترین علل مرگ ناشی از آمبولی ریه در دو هفته اول پس از وقوع آمبولی هستند.
  • برخورد تشخیصی با گره تیرویید
    صفحه 502
    گره های تیروییدی جزء بیماری های شایع به شمار می روند اکثر آنها خوش خیم هستند ولی به ندرت نیز بدخیم می باشند. یافتن ندول های بدخیم مهم است. در مقاله حاضر نحوه برخورد بالینی با گره های تیروییدی شرح داده می شود.
  • نشانگان کانال مچی
    صفحه 508
    نشانگان کانال مچی درگیری عصبی شایعی است که حداقل حدود نیم درصد افراد جامع را درگیر می نماید. تشخیص آن ساده و عمدتا بالینی است. اگرچه شایع ترین علت این سندرم نامشخص است (ایدیوپاتیک) ولی همیشه باید به فکر علل ثانویه آن بود زیرا با درمان آن ها نشانه ها از بین می روند. در نوع ایدپوپاتیک نیز حذف عوامل مستعد کننده (میکروتروماهای مکرر) کمک شایانی به درمان این بیماران می نماید.
  • تشخیص های افتراقی توده های گردنی
    صفحه 512
    تشخیص افتراقی توده های گردنی یک چالش مهم برای پزشکان عمومی می باشد. در این مقاله با ذکر همه گیرشناسی , علل شایع توده های گردنی و شرح مختصر درباره هر کدام از آن ها بحث شده است.
  • آیا تجویز کورتیکواستروییدها, برای همه بیماران مبتلا به مننژیت توصیه می شود؟
    صفحه 518
    با مطالعه این مقاله قادر خواهید بود:1- با پاسخ التهابی بدن در مقابل عوامل مننژیت آشنا شوید.
    2- علت کاربرد کورتیکواسترویید در مننژیت را توضیح دهید.
    3- زمان و میزان تجویز کورتیکواسترویید در مننژیت را بدانید.
    4- موارد عدم کاربرد کورتیکواسترویید در مننژیت را شرح دهید.
  • بیماری مزمن کلیه
    صفحه 521
    بیماری مزمن کلیه یکی از بیماری های شایع و رو به گسترش در جهان است. نظر به فراوانی بیماری های دیابت و فشار خون و بروز نارسایی مزمن کلیه در این گونه بیماران می توان دریافت که شیوع آن تا چه حد است.
  • اثر نامطلوب پرتودرمانی در هوچکین
    صفحه 527
    با مطالعه این مقاله می توانند نکات زیر را نتیجه گیری نمایید.
    1- پرتو درمانی کمکی برای بیماران مرحله 3 یا 4 بیماری هوچکین که بعد از 6 دوره شیمی درمانی M/A به فروکش کامل دست می یابند, هیچ اثر مفیدی ندارد...
  • یافتن نقش ژنتیک در بیماری های تک گیر: یک جایگاه ژنی مغلوب به نشانی 12q24, اغلب در بیماری مجرای سرخرگی باز نقش دارد
    صفحه 529
    در این مقاله بیماری هایی که فراوانی آن ها در جمعیت های دارای ازدواج های هم خونی بیشتر می باشد بررسی شده است. با این پیشداوری که فراوانی بیماری بیشتر به صورت موارد خانوادگی وابسته به تاثیر چندین ژن یا عوامل محیطی می باشد بررسی پیوستگی ژنتیک با همکاری پژوهشگران ایرانی و دانشکده پزشکی Yale انجام گرفته است.
  • تشخیص و سامان دهی انواع تشنج
    صفحه 538
    با توجه به اهمیت و شیوع و تشخیص افتراقی بیماری صرع این مقاله بسیار مهم و قابل توجه است. در مورد صرع های دیررس ذکر شده در این مقاله با احتمال قوی باید تا حد انجام MRI مغز, علت را بررسی نمود.
  • تظاهرات روان پزشکی داروهای ضد التهابی غیر استروییدی در سالمندان
    صفحه 544
    با افزایش سن در جوامع مختلف و شیوع بیشتر اختلالات مختلف ماهیچه ای - اسکلتی, مصرف داروهای ضد التهابی غیراستروییدی (NSAID) بیشتر شده است. علاوه بر این در سال های اخیر با مطرح شدن احتمال تاثیر مثبت NSAID ها در کم شدن خطر بروز زوال عقل و برخی از سرطان ها استقبال از مصرف این داروها روزافزون است...
  • دیابت قندی بارداری
    صفحه 549
    دیابت حاملگی به اختلال تحمل گلوکز که برای اولین بار در بارداری شروع شده و یا تشخیص داده می شود اطلاق می گردد. یافتن بیماران مبتلا به دیابت حاملگی از این جهت مهم است که درمان مناسب می تواند عوارض مادر و مرگ و میر جنین را کاهش دهد. در عین حال در صورت عدم بررسی خانم باردار ممکن است بیماری ناشناخته بماند. مقاله حاضر به نحوه شناسایی, تشخیص و ملاحظات درمانی کوتاه و دراز مدت می پردازد و در مجموعه بررسی قابل استفاده ای از دیابت بارداری را فراهم کرده است.
  • هپاتیت کلستازی تاخیری و طول کشیده همراه با داکتوپنی پس از مصرف بلند مدت سیپروفلوکساسین به منظور درمان بیماری کرون
    صفحه 553
    در این مقاله موردی از هپاتیت کلستازی تاخیری همراه با داکتوپنی در بیماری که به مدت طولانی سیپروفلوکساسین برای درمان کرون مصرف می کرده, گزارش شده است. این عارضه به علت مصرف طولانی سیپروفلوکساسین و ارنیدازول برای درمان می باشد که به نظر می رسد به علت idiosyncratic hypersensitivity باشد.
  • آیا کولیک یک اختلال گوارشی است؟
    صفحه 557
    با وجود این که کولیک شیرخواران پدیده ای بسیار شایع بوده و یکی از علل مهم نگرانی والدین و مراجعه آنها به پزشکان عمومی و یا متخصصان کودکان است, علت دقیق آن هنوز مشخص نشده و در نتیجه درمان قطعی و موثری برای این پدیده وجود ندارد...
  • موفقیت واکسن آبله مرغان
    صفحه 562
    واکسیناسیون بر ضد آبله مرغان برای کودکان مبتلا به لوسمی و ضعف ایمنی به علت خطربیماری در این گروه مفید است. هر چند این واکسن در برنامه واکسیناسیون روتین ایران نیست و شاید برای کودکان معمولی خیلی الزامی نباشد ولی برای گروه فوق باید مورد تصویب قرار گیرد و تهیه شود.
  • تغذیه با شیر مادر و آغاز درماتیت اتوپیک در کودکی / بازبینی نظام مند و متاآنالیز از مطالعات آینده نگر
    صفحه 567
    این مقاله, مطالعات متعدد مربوط به تاثیر تغذیه با شیر مادر و پیدایش درماتیت آتوپیک در کودکان را مورد بررسی قرار داده است و روی هم رفته به این نتیجه رسیده که تغذیه انحصاری با شیر مادر در سه ماهه نخست زندگی در بچه های دارای سابقه خانوادگی آتوپی, با میزان بروز پایین تر درماتیت آتوپیک طی کودکی همراه است.
  • تازه ترین درباره نشانگان خستگی مزمن و ویروس ابشتاین بار
    صفحه 574
    در حال حاضر ارتباط بین عفونت EBV و سندرم خستگی مزمن را باید فرضیه دانست که نیاز به مطالعات وسیع تر و پژوهش گسترده تری دارد. شاید عفونت EBV چند ماه بعد از ابتلا باعث این سندرم می شود ولی ممکن است این سندرم فقط یک نقاهت طولانی پس از عارضه ویروسی باشد, به خصوص که در حال حاضر اثبات آزمایشگاهی هم پشتیبان آن نیست.
  • خودآموزی ویژه پزشکان عمومی
  • تشخیص شما چیست؟ افزایش دفعات سردردهای میگرنی در زنی 23 ساله
    صفحه 581
    در این مقاله خانم 23 ساله ای با سابقه میگرن کلاسیک و افزایش سردرد معرفی شده است. بعد از بررسی های مختلف در مورد او تشخیص نهایی Osler-Weber-Rendu مطرح شده که برای رسیدن به تشخیص اصلی و درمان بررسی گام به گام همراه با سوالات 4 جوابی ارایه گردیده است.
  • بیماری بهجت
    صفحه 587
    بیماری بهجت یک بیماری نسبتا شایع در کشورمان می باشد که به دلیل ایجاد درگیری در ارگان های مهم مثل CNS, عروق و به ویژه چشم از اهمیت خاصی برخوردار بوده و یکی از شایع ترین علل کوری در کشورمان است.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی
  • سارس
    صفحه 605
    با توجه به شیوع نشانگان تنفسی حاد شدید (SARS) در بیش از 27 کشور و احتمال وقوع همه گیری در سایر ممالک اطلاع رسانی بیشتر درباره عامل بیماری, آمارهای جهانی, مناطق آلوده, راه های انتقال, علایم بالینی و سیر بیماری, روش های تشخیصی, علایم آزمایشگاهی و اقدامات درمانی, امری حیاتی است. لذا در این شماره با تکیه بر نکات فوق و اقدامات انجام شده توسط وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی, جدیدترین اطلاعات پیرامون این بیماری ارایه می گردد.